Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voorgerecht voor 2 personen | 25 minuten

1/4 stokbrood
20 basilicum
1/2 citroen
120 gr zalmfilet zonder vel
50 g mesclun sla

Voorraadkast / zelf in huis halen
75 ml olijfolie + extra om in te bakken
zout

Printen

Zalm met basilicumolie

  1. Snijd het stokbrood in hele dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de plakjes brood in 2-5 minuten goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe de basilicum met de olijfolie in de beker van een staafmixer en pureer. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout.
  3. Snijd de zalm met een scherp met in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt de zalm eventueel van tevoren een half uur in de vriezer leggen zodat dit makkelijker gaat.
  4. Maak de sla aan met 1-2 eetlepels van de basilicumolie en verdeel over 2 borden.
  5. Verdeel de zalm over de borden, leg het krokant gebakken brood erop en maak af met de basilicumolie.

Dit recept maakt meer basilicumolie dan je nodig hebt. De olie is ook heerlijk over gegrilde groenten, gebakken aardappels, rijst, pasta of een gebakken ei_

Ingrediënten in dit recept