Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

180 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 eetl. boeren roomboter
1 grote appel, in dunne plakken
2 takjes verse tijm, geritst
2 takje verse rozemarijn
1 teentje knoflook, geperst
100 g gekookte kastanjes
1 wildzwijn rollade van ca. 1 kg, op kamertemperatuur
1 potje Lindenhoff hertenjus

Zelf in huis halen
1 eetl. bruine basterdsuiker


Bereiding wild zwijn rollade met gekarameliseerde appeltjes en kastanjes

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit een koekenpan met 2 eetl. roomboter en voeg de basterdsuiker toe. Bak de appel in circa 10 minuten gaar en goudbruin.

  2. Meng in een keukenmachine de gekarameliseerde appel, tijm, rozemarijn, knoflook en de kastanjes en maal tot een grof mengsel.

  3. Knip het netje van de rollade los en vouw het vlees open. Bestrijk met het appel-kastanje mengsel en vouw voorzichtig dicht. Bind de rollade op met keukentouw en breng rondom op smaak met zout en peper.

  4. Verhit een koekenpan met de rest van de roomboter en bak de rollade rondom goudbruin. Zet hem vervolgens in een ovenschaal en giet het bakvet en de wildjus erbij.

  5. Prik de kerntemperatuur meter in de rollade en laat de rollade garen tot deze een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt ( ongeveer 90 minuten). Keer halverwege en besprenkel met het kookvocht. Rol de rollade na het garen in aluminiumfolie en laat nog even rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus.

Lekker met in ganzenvet gebakken aardappeltjes 

De aardse tonen van rode biet en het zwoele aroma van rijpe rode kersen in Prisecco Alcoholvrij Inspiration 4.0 gaan mooi samen met het sappige, gekruide vlees van de wildzwijnrollade en het smeuiige karakter van de kastanjes. Wil je verrassen, kies dan eens voor de mouserende Prisecco Alcoholvrij Rotfruchtig. De fruitige aroma’s van zwarte bessen, zure rode kersen en kweepeer in deze drank zijn een spannend en fris tegenwicht voor het kruidige, sappige vlees van het wildzwijn.

Ingrediënten in dit recept