Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 Gasconne biefstukken, in reepjes
2 tros tomaten, in blokjes
1/2 rode ui, fijn gesnipperd
7.5 g verse koriander, fijn gesneden
1/2 limoen, geperst

1 avocado
65 g crème fraîche
1/2 teentje knoflook, geperst
1/2 pak maïstortilla’s
1/2 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 theel. gerookte paprika poeder
1/2 theel. komijnpoeder

VOORRAADKAST

1 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 Gasconne biefstukken, in reepjes
4 tros tomaten, in blokjes
1 rode ui, fijn gesnipperd
15 g verse koriander, fijn gesneden
1 limoen, geperst

2 avocado’s
125 g crème fraîche
1 teentje knoflook, geperst
1 pak maïstortilla’s
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
2 theel. gerookte paprika poeder
1 theel. komijnpoeder

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in reepjes van circa 1 cm dikte. Meng in een kom de olijfolie, de gerookte paprika poeder en de komijnpoeder en laat de biefstukreepjes minimaal 15 minuten marineren.
  2. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de rode ui en koriander fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes, ui en koriander en breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
  3. Meng in een andere kom de avocado met 2 eetlepels crème fraîche en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een grillpan zonder olie en verwarm de tortilla’s kort. Bewaar ze in een theedoek om ze warm te houden.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes met de marinade in circa 2 minuten goudbruin.
  6. Zet de tomatensalsa, guacamole, overige crème fraîche en zwarte bonen op tafel. Beleg een tortilla steeds met wat biefstukreepjes en de overige toppings.