Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

appetizer

Duration

90 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 gele bieten
2 rode bieten
1 tl tijm, fijngehakt
2 el Lindenhoff mayonaise
20 g mesclun
1 tl geraspte Hollandse oude kaas
handje Belgische tuinkers, geplukt

Belgische tuinkers heeft smakelijke blaadjes,
groter dan de tuinkers die we normaal kennen!

VOORRAADKAST

12 ml witte wijnazijn of citroensap
1 tl gladde mosterd
50 ml zonnebloem en/of extra vierge olijfolie
1 mespuntje (poeder)suiker
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
zout

KEUKENBENODIGDHEDEN
aluminiumfolie

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
4 gele bieten
4 rode bieten
1 el tijm, fijngehakt
4 el Lindenhoff mayonaise
40 g mesclun
1 el geraspte Hollandse oude kaas
1⁄4 bakje Belgische tuinkers, geplukt

Belgische tuinkers heeft smakelijke blaadjes,
groter dan de tuinkers die we normaal kennen!

VOORRAADKAST

25 ml witte wijnazijn of citroensap
1 el gladde mosterd
100 ml zonnebloem en/of extra vierge olijfolie
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
1 mespuntje (poeder)suiker
zout

KEUKENBENODIGDHEDEN
aluminiumfolie

Printen

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Wrijf de gele bieten in met zout en peper en verpak ze in aluminiumfolie. Rooster 90 minuten in de oven. Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in parten.
  3. Gaar de rode bieten in circa 90 minuten in het kokende water. Prik er met een mes in om te controleren of ze gaar zijn. Laat afkoelen, verwijder de schil en snijd in parten.
  4. Maak de mosterdvinaigrette door een mespunt zout op te lossen in de azijn of in het citroensap. Klop er met een garde mosterd door en voeg terwijl u blijft kloppen in een dunne straal de olie toe. Breng op smaak met de (poeder)suiker en peper.
  5. Meng de fijngehakte tijm door de mayonaise.

Presentatie

  • Verdeel voor de presentatie een eetlepel tijmmayonaise in een cirkelvormige beweging over het midden van een bord.
  • Maak de partjes rode en gele biet aan met zout, peper en de nootmuskaat en leg om en om op de tijm- mayonaise.
  • Maak de mesclun aan met de mosterdvinaigrette en leg op de bietjes.
  • Strooi de kaas erover en garneer met de tuinkers. Belgische tuinkers heeft smakelijke blaadjes, groter dan de tuinkers die we normaal kennen!

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT