
Seizoen
herfstGang
bijgerechtBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Fricandeau van het Baambrugs Big
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
Slager Remco vertelt je meer over een oude bekende; fricandeau
“Fricandeau is een klassieker in de Hollandse keuken. Het vlees wordt gesneden uit het dikke stuk van de ham waar vaak schnitzels van worden gemaakt. Dit malse stuk vlees is echter ook geschikt om als geheel te braden.
Fricandeau kan, net als varkenshaas, rosé worden gegeten. Als men een groot stuk fricandeau braadt in de oven, is het vlees bij een kerntemperatuur van 60 graden rosé. Na het braden moet het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.
De smaak van fricandeau is subtiel en verfijnd. Hierdoor kan dit vlees op verschillende manieren worden gecombineerd in klassieke of moderne gerechten.”