Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Raoul Badal

Gang

appetizer

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 2 PERSONEN

125 gram zalm zonder vel
20 gram appelkappertjes
1 sjalot
10 takjes bieslook
2 takjes dille
40 gram crème fraîche
1 limoen
radijs
haringkuit

VOORRAADKAST

30 gram augurk in blokjes
zout & peper

Printen

Bereiding

  1. Snijd de zalm voor de tartaar in kleine, gelijke blokjes. Snipper de sjalot fijn
  2. Snij dde bieslook fijn en bewaar twee hele takjes voor garnering. Hak ook de dille fijn
  3. Meng de gesneden zalm met de appelkappertjes, sjalot, bieslook, dille en crème fraîche
  4. Rasp de schil van 3/4 limoen en meng deze erdoorheen. U kunt het beste geen sap toevoegen, anders zal de zalm gaan garen door het zuur van de limoen
  5. Dresseer de tartaar op bord en decoreer de zalm met een lepel haringkuit, gesneden radijs en bieslook

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT