Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Raoul Badal

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 2 PERSONEN

125 gram zalm zonder vel
20 gram appelkappertjes
1 sjalot
10 takjes bieslook
2 takjes dille
40 gram crème fraîche
1 limoen
radijs
haringkuit

VOORRAADKAST

30 gram augurk in blokjes
zout & peper

Printen

Bereiding

  1. Snijd de zalm voor de tartaar in kleine gelijke blokjes. Snipper de sjalot fijn
  2. Snij de bieslook in kleine ringen en bewaar twee takjes voor garnering. Hak de dille fijn.
  3. Meng de gesneden zalm met de appelkappertjes, sjalot, bieslook, dille en crème fraîche.
  4. Rasp de schil van drie kwart limoen en meng deze erdoor heen. U kunt het beste geen sap toevoegen, anders zal de zalm gaan garen door het zuur van de limoen.
  5. Dresseer de tartaar op bord en decoreer de zalm af met een lepel haringkuit, gesneden radijs en bieslook.

Ingrediënten in dit recept