
Seizoen
zomerGang
hoofdgerechtBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
3 teentjes knoflook, geperst
500 g dagvers half-om-half gehakt
1 ei
1 rode ui, in ringen
handje verse oregano
Parmezaanse kaas, geraspt
handje verse basilicum, gescheurd
400 g tagliatelle
Zelf in huis halen:
olijfolie
1 eetl. balsamico azijn
1 blik gepelde tomaten
30 g oud brood, geweekt in warm water
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Meng het gehakt, de helft van de knoflook, ei en oregano in een kom.
- Knijp het water uit het brood, meng door het gehakt en breng op smaak met flink wat zout en peper.
- Rol met natte handen kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Bak de balletjes met de rode ui in 6–8 minuten rondom bruin.
- Leg de gehaktballen op een bord.
- Voeg aan het bakvet en de ui de gepelde tomaten, balsamico azijn, de rest van de knoflook en een glas water toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 30 minuten pruttelen.
- Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pasta met de saus en balletjes en strooi er vlak voor het opdienen de basilicum en Parmezaanse kaas over.
Wijnadvies: Alois Lageder Merlot