Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg Striploin

Printen

Bereiding

Bereiding op de barbecue:

  1. Laat de striploin (entrecôte) op kamertemperatuur komen. Maak de barbecue klaar met een gietijzeren rooster om direct te gaan grillen op 250 graden.
  2. Bestrooi met zout en peper en grill het vlees gedurende 2 minuten, draai het vlees en grill nogmaals 2 minuten voor een mooie grillruit. Draai het vlees om en herhaal de stappen.
  3. Gaar daarna de entrecôte door met een temperatuur van 180 graden (afhankelijke van de dikte van het vlees). Haal het vlees bij een kerntemperatuur van 50 graden van de barbecue.

Tip: Onze striploin heeft voor het doorgaren ongeveer 8 minuten nodig om perfect te zijn.

 

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk