Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 stokbrood van Menno
150 g gezouten boerenroomboter, op kamertemperatuur
Handje verse peterselie, fijngehakt
Handje verse basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 Sorrento citroen, geperst en geraspt


Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en zorg dat deze gereed is om op 180 graden te gaan barbecuen, gebruik eventueel een keramieke baking stone om het brood op te leggen.
  2. Snijd schuine inkepingen in de bovenkant van het stokbrood.
  3. Meng de boerenboter met de peterselie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en het sap en de rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep met een lepel de kruidenboter tussen de inkepingen in het brood.
  5. Bak het brood aan de zijkant van de barbecue (niet op direct vuur) totdat het goudbruin en knapperig is. Leg nog wat rozemarijn, knoflook en citroenrasp toe op het brood wanneer deze op de barbecue ligt.
  6. Leg tijdens het bakken eventueel een vel aluminiumfolie onder het brood zodat de onderkant niet verbrandt.
Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk