Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

Recept uit De wereldse bakplaat van Rukmini Iyer

4 personen // 50 minuten

Ingrediënten
2 grote preien, diagonaal in stukken van 2 cm
350 g spruitjes, gehalveerd
1 rode ui, in acht parten
2 el olijfolie
2 tl gerookte-paprikapoeder
100 g feta, verkruimeld
grote handvol verse citroentijm

DRESSING
1 el extra vergine olijfolie
1 el citroensap
snufje zeezoutvlokken

OPDIENEN MET
warme tortilla’s
yoghurt
handvol verse korianderblaadjes

Zelf in huis halen:
Olijfolie
Citroensap
Zeezoutvlokken
Gerookte paprika poeder

Printen

Bereiding

In De wereldse bakplaat neemt Rukmini Iyer u mee op een culinaire reis. Ze verzamelt de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld. Met vis, vlees, vegetarische en veganistische recepten is er genoeg smakelijks voor iedereen! En speciaal met jullie mogen we deze bakplaat met spruitjes met jullie delen!

“Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat”

– Rukmini Iyer

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Doe de prei, spruitjes en ui in een braadslede waar ze in een enkele laag in passen en roer de olijfolie en het gerookte-paprikapoeder erdoor. Bestrooi met de feta en tijm en zet 35-40 minuten in de oven tot de spruitjes en
  3. prei gaar zijn en net goudbruin beginnen te worden.
  4. Roer de olijfolie, het citroensap en een snuf zeezoutvlokken door elkaar en schenk de dressing over de groenten. Proef, voeg indien nodig extra citroensap of zout toe en bestrooi alles met de citroentijm.
  5. Dien op met warme tortilla’s, yoghurt en koriander