Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Doré aardappels
300 g spinazie
1 dorade
10 g peterselie
1½ Sorrento citroen
1 klein teentje knoflook
30 g roomboter

VOORRAADKAST
50 ml olijfolie
50 ml melk (optioneel)

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg Doré aardappels
500 g spinazie
2 dorades
20 g peterselie
2 Sorrento citroen
1 groot teentje knoflook
50 g roomboter

VOORRAADKAST
75 ml olijfolie
100 ml melk (optioneel)

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng de aardappels aan de kook in een pan met ruim gezouten water en kook 15 minuten.
  2. Rasp de citroen en bewaar de citroenrasp apart. Breng de dorade vanbinnen en -buiten op smaak met zout en peper. Snijd de helft van de citroen in plakken en doe in de buikholte van de vis. Besprenkel de dorade met 1 eetlepel olijfolie en bak 25 tot 35 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de gremolata. Mix hiervoor de overige olijfolie, knoflook, peterselie en het sap van een halve citroen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pureer de aardappels niet in een keukenmachine, maar met een stamper en voeg de boter en melk of wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Zet de pan terug op het vuur, voeg handje voor handje de spinazie toe en roer door totdat deze geslonken is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  5. Serveer de vis met de stamppot, gremolata en een partje citroen.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng de aardappels aan de kook in een pan met ruim gezouten water en kook 15 minuten.
  2. Rasp 1 citroen en bewaar de citroenrasp apart. Breng de dorade van binnen en -buiten op smaak met zout en peper. Snijd 1 citroen in plakken en doe in de buikholtes van de vis. Besprenkel de dorades met 1 eetlepel olijfolie en bak 25 tot 35 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de gremolata. Mix hiervoor de overige olijfolie, knoflook, peterselie en het sap van een halve citroen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pureer de aardappels niet in een keukenmachine, maar met een stamper envoeg de boter en melk of wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Zet de pan terug op het vuur, voeg handje voor handje de spinazie toe en roer door totdat deze geslonken is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  5. Serveer de vis met de stamppot, gremolata en een partje citroen.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT