
Seizoen
lenteGang
lunchontbijt
Bereidingstijd
20 minuteningrediënten
6 eieren
5 g dille, fijngehakt
5 g bieslook, fijngehakt
200 g gerookte zalm
2 eetl. crème fraiche
1/2 citroen, in parten
VOORRAADKAST
Olijfolie
Souflé kruidenomelet met gerookte zalm
- Splits 4 eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken. Klop in een andere kom de dooiers en hele eieren los met zout en peper. Voeg de dille en bieslook toe. Spatel de eiwitten er voorzichtig door.
- Verhit een scheutje olijfolie in 2 kleine koekenpannen op middelhoge stand. Verdeel het eimengsel over de pannen en zet de warmtebron lager. Vouw de omeletten dubbel met behulp van een spatel. Laat nog circa 1 minuut garen en verdeel over 4 borden.
- Serveer met de gerookte zalm, crème fraîche, citroenpartjes en wat extra fijngehakte kruiden.