Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

80 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 bol knoflook
1 kg aardappelmix
50 g gezouten boerenroomboter
Handje verse peterselie

Zelf in huis halen
Olijfolie
Grof zeezout


Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste deel van de knoflook af zodat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk wat olijfolie over de bol, bestrooi met zout en peper en vouw dicht. Pof de knoflook ongeveer een 40 minuten tot een uur op de barbecue, totdat hij helemaal zacht is.
  2. Kook ondertussen de aardappeltjes gedurende 15 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitstomen.
  3. Voor extra rook smaak kunnen de aardappelen 15 minuten gehalveerd op de barbecue worden gerookt.
  4. Druk de aardappeltjes met de achterkant van een vork stuk. Besprenkel met olijfolie en bak ze op aluminiumfolie rondom knapperig en goudbruin.
  5. Smelt de boter en knijp 2-3 gepofte knoflook tenen uit in de boter. Roer de knoflookboter door de aardappeltjes en bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.

Ingrediënten in dit recept