Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // Bereidingstijd: circa 30 minuten

1 kg kruimige aardappel, geschild en evt. in stukken
2 gele uien, geschild en in stukken
2 eieren, losgeklopt
1 krop frisée sla
1 potje crème crue
2 warmgerookte zalmmoten, verbrokkeld
15 g verse dille, fijngehakt
100 g appelkappertjes

Zelf in huis:
5 eetl. olijfolie
1 eetl. mosterd
2 eetl. appelcider azijn


Bereiding

  1. Rasp de aardappels en uien grof in een keukenmachine, of eventueel met een rasp.
  2. Meng de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan met deksel en schenk het aardappelmengsel erin. Druk stevig aan en laat op laag vuur circa 10 minuten afgedekt garen.
  4. Haal het deksel van de pan en dek af met een groot bord. Draai de pan voorzichtig om zodat de rösti op het bord komt te liggen. Schuif de rösti weer terug in de pan en laat de andere kant ook nog 10 minuten op laag vuur garen.
  5. Klop ondertussen in een kom een dressing van de overige olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  6. Trek de sla los, doe in een kom en besprenkel met de dressing.
  7. Schuif de rösti op schaal, schep de crème crue erop en bestrooi met de warmgerookte zalm, dille en salade en serveer met de salade. 

Ingrediënten in dit recept