Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

lente

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 puntarelle
1 venkel
1 radicchio di treviso
1/2 bosje barba di frate
1/2 bosje witte asperges
1 sinaasappel
1 potje Ansjovis Filetti di Acciuga in Olio di Oliva

VOORRAADKAST

2 el olijfolie
0,5 el witte wijnazijn
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm een steelpannetje met gezouten water
  2. Snijdt de puntarelle en venkel op de mandoline of met een scherp mes in dunne reepjes. Leg vervolgens de groenten op ijswater. Houd het groen van de venkel apart als garnering.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio, en trek de bladeren uit elkaar. Snijd de bittere witte onderkant van de bladeren.
  4. Snijdt de onderkant van de barba di frate en blancheer de sprieten 1 minuut. Laat vervolgens afkoelen in ijswater.
  5. Verwijder de schil van de sinaasappel, en snijd vervolgens de partjes uit de vliesjes. Knijp de sinaasappel uit, en vang het sap op.
  6. Schil de witte asperges en snijd schuin in dunne plakjes.
  7. Maak de dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en een halve eetlepel van het sinaasappelsap en meng met een garde. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  8. Haal de groenten uit het water en droog goed af. Doe alles in een schaal en meng samen met de dressing. Garneer de salade met de ansjovisfilets.

Tip van Leonardo: bestrooi eventueel de salade met wat peperoncino flakes voor extra pit.

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti