Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 30 minuten

2 venkelknol
2 witte uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 g risotto rijst
2 citroenen, geperst en geraspt
4 eetl. roomboter
100 g Parmezaanse kaas
2 warm gerookte zalmmoten, huid verwijderd

Zelf in huis:
1,5 l kippenbouillon
6 eetl. olijfolie
2 glazen droge witte wijn

Printen

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een steelpannetje en laat op laag vuur staan
  2. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en bewaar het groene loof. Snijd de ene helft van de venkel in blokjes en de andere helft in flinterdunne plakken (gebruik hiervoor eventueel een mandoline)
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui, knoflook en venkel blokjes toe en fruit 2 minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheutje kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Proef tussendoor, de bouillon hoeft niet helemaal op te zijn.
  4. Meng ondertussen in een kom de helft van het citroensap, 2 eetl. olijfolie en een snuf zout. Roer de venkel plakken erdoor en laat staan. Schep regelmatig even om.
  5. Roer als de risotto bijna klaar is de boter, het overige citroensap, 1 eetl. citroenrasp en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de risotto over kommen of borden. Verkruimel de warm gerookte zalm erboven en garneer met de plakjes citroenvenkel en het venkelloof. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept