Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020

100 g zachte boter
100 g crème fraîche
1 teentje knoflook geperst
2 el fijngehakte dille
½ bosje bieslook ca. 10 g, fijngehakt
400 g warmgerookte zalm in stukjes
½ citroen uitgeperst en schil geraspt
stokbrood voor erbij

Voorraadkast / zelf in huis halen
zout en versgemalen peper

Fotografie: Sander Damen

Printen

Bereiding

Het is borreltijd met een hoofdletter B! Samen met foodies hebben we drie feestelijke borrelgerechten voor u samengesteld met topproducten van het seizoen – hoeft u alleen nog voor de wijn en het gezelschap te zorgen. Bestel een box met alle ingrediënten voor een echt borrelfestijn. Of geef er één cadeau aan uw vrienden en familie, zodat u op afstand toch tegelijk kunt genieten van dezelfde lekkere hapjes op uw borrelplank. Proost!

  1. Doe de boter, de crème fraîche, de knoflook, de dille en de bieslook in een kom en klop met een handmixer tot een gladde crème. Spatel de warm – gerookte zalm luchtig door de crème. Breng op smaak met het citroensap, de citroenschil, zout en peper.
  2. Schep de rilette in een glazen pot met deksel en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Serveer de rilette met plakken knapperig stokbrood.

Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020

Ingrediënten in dit recept