
Seizoen
winterGang
voorgerechtBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020
100 g zachte boter
100 g crème fraîche
1 teentje knoflook geperst
2 el fijngehakte dille
½ bosje bieslook ca. 10 g, fijngehakt
400 g warmgerookte zalm in stukjes
½ citroen uitgeperst en schil geraspt
stokbrood voor erbij
Voorraadkast / zelf in huis halen
zout en versgemalen peper
Fotografie: Sander Damen
Bereiding
Het is borreltijd met een hoofdletter B! Samen met foodies hebben we drie feestelijke borrelgerechten voor u samengesteld met topproducten van het seizoen – hoeft u alleen nog voor de wijn en het gezelschap te zorgen. Bestel een box met alle ingrediënten voor een echt borrelfestijn. Of geef er één cadeau aan uw vrienden en familie, zodat u op afstand toch tegelijk kunt genieten van dezelfde lekkere hapjes op uw borrelplank. Proost!
- Doe de boter, de crème fraîche, de knoflook, de dille en de bieslook in een kom en klop met een handmixer tot een gladde crème. Spatel de warm – gerookte zalm luchtig door de crème. Breng op smaak met het citroensap, de citroenschil, zout en peper.
- Schep de rilette in een glazen pot met deksel en zet ca. 30 minuten in de koelkast. Serveer de rilette met plakken knapperig stokbrood.
Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020