Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 teen knoflook
300 g passata
1 box ravioli met radicchio
1 broccoli
1 citroen, rasp en sap
30 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 tenen knoflook
600 g passata
2 boxen ravioli met radicchio
2 broccoli’s
2 citroenen, rasp en sap
60 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Fruit hierin de knoflook 30 tot 60 seconden en let op dat deze niet verbrandt. Voeg de passata toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Als de stronk aan de buitenkant hard is, kunt u deze eventueel schillen.
  3. Doe de broccolistronk in het water en kook 1 minuut. Voeg de roosjes toe en kook nog 2 minuten. Haal de broccoli met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet, terwijl u de pasta kookt.
  4. Kook de ravioli 1 tot 2 minuten tot ze naar boven komen drijven. Haal voorzichtig uit het water met een schuimspaan en roer voorzichtig door de tomatensaus.
  5. Meng de broccoli met 2 eetlepels citroensap, citroenrasp en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en serveer naast de pasta.

Bereiding voor 4 personen

  1. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Fruit hierin de knoflook 30 tot 60 seconden en let op dat deze niet verbrandt. Voeg de passata toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Als de stronk aan de buitenkant hard is, kunt u deze eventueel schillen.
  3. Doe de broccolistronk in het water en kook 1 minuut. Voeg de roosjes toe en kook nog 2 minuten. Haal de broccoli met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet, terwijl u de pasta kookt.
  4. Kook de ravioli 1 tot 2 minuten tot ze naar boven komen drijven. Haal voorzichtig uit het water met een schuimspaan en roer voorzichtig door de tomatensaus.
  5. Meng de broccoli met 4 eetlepels citroensap, citroenrasp en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en serveer naast de pasta.

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT