Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // Bereidingstijd: circa 15 minuten + 20 minuten oventijd 

750 g Roseval aardappels
1 aubergine, in blokjes
2 kleine courgettes, in blokjes
1 gele paprika, in repen
2 rode uien, in parten
2 teentjes knoflook, geperst
6 takjes verse oregano, fijngehakt (laat 2 takjes heel)
500 g Siciliaanse cherrytomaten
4 Kamper lamsworstjes merguez

Zelf in huis:
50 ml olijfolie

Ook nodig: grote met bakpapier beklede bakplaat

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de roseval aardappels in kwarten en kook ze gedurende 10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de aubergine, courgette, paprika en rode uien.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie, knoflook, fijngesneden oregano en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de gesneden groenten en aardappelen op een bakplaat, schenk het olijfolie mengsel erover en meng goed door.
  6. Leg vervolgens de cherrytomaten, merguez worstjes en de takjes oregano op de bakplaat en bak circa 20-25 minuten in de oven totdat alles gaar en goudbruin is en serveer.