Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 prei, in ringen
½ citroen
50 g roomboter
kabeljauw filet
5 g verse kervel, fijngesneden

VOORRAADKAST

2 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1000 g kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
2 preien, in ringen
1 citroen
100 g roomboter
kabeljauw filet
10 g verse kervel, fijngesneden

VOORRAADKAST

4 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Haal de vis uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Kook de aardappelen in circa 15 minuten zacht. Voeg de laatste 4 minuten de prei toe.
  3. Strooi ondertussen de bloem uit over een bord. Dep de kabeljauw filets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kabeljauw door de bloem.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 1 – 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en verdeel over de borden.
  5. Voeg vervolgens de overige boter toe aan de pan. Voeg 1 eetl. citroensap en 1 theel. rasp toe. Wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten citroenboter over de kabeljauw en garneer met de verse kervel. Schep de preistamppot op het bord.

Ingrediënten in dit recept