Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

250 g cherrytomaten
1 plak zuurdesem brood
1 teen knoflook
200g Casarecce
25 g walnoten
25 g parmezaan
125 g pousse d’epinard

VOORRAADKAST

6 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

500 g cherrytomaten
2 plakken zuurdesem brood
1 tenen knoflook
400g Casarecce
50 g walnoten
50 g Parmezaanse kaas
250 g pousse d’epinard

VOORRAADKAST

10 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Leg de tomaten met tros en al in een ovenvaste schaal met een eetlepel olijfolie en zout en peper, en zet het in de oven. De tomaten zijn klaar wanneer de schillen zijn gebarsten. Doe de oven uit en laat de tomaten er in staan zodat ze warm blijven.
  3. Maak ondertussen de broodkruim. Gebruik een keukenmachine om het brood fijn te malen samen met een 1/2 teen knoflook. Bak het fijngemalen broodkruim in een koekenpan met een eetlepel olijfolie en zout en peper tot goudbruin. Zet apart.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht wanneer je de pasta afgiet.
  5. Maak ondertussen de pesto in dezelfde keukenmachine. Doe de walnoten, parmezaan, de overige halve teen knoflook, 75 gram pousse d’epinard en 4 eetlepels olijfolie bij elkaar en maal tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  6. Meng de pesto door de pasta samen met 50 milliliter van het kookvocht. Roer de overgehouden spinazie erdoor en serveer de gepofte tomaten en de gebakken broodkruim er bovenop.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Leg de tomaten met tros en al in een ovenvaste schaal met een eetlepel olijfolie en zout en peper, en zet het in de oven. De tomaten zijn klaar wanneer de schillen zijn gebarsten. Doe de oven uit en laat de tomaten er in staan zodat ze warm blijven.
  3. Maak ondertussen de broodkruim. Gebruik een keukenmachine om het brood fijn te malen samen met een 1/2 teen knoflook. Bak het fijngemalen broodkruim in een koekenpan met een eetlepel olijfolie en zout en peper tot goudbruin. Zet apart.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht wanneer je de pasta afgiet.
  5. Maak ondertussen de pesto in dezelfde keukenmachine. Combineer de walnoten, Parmezaanse kaas, de overige halve teen knoflook, 150 gram pousse d’epinard en 8 eetlepels olijfolie bij elkaar en maal tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  6. Meng de pesto door de pasta samen met 75 milliliter van het kookvocht. Roer de overgehouden spinazie erdoor en serveer de gepofte tomaten en de gebakken broodkruim er bovenop.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT