Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // vega // bereiding: 45 minuten + 30 minuten oventijd

4 aubergines
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
250 g buffel mozzarella
20 g verse basilicum, fijngehakt
Voor erbij: knapperig zuurdesembrood

Zelf in huis
200 ml olijfolie (ook verkrijgbaar in de webwinkel)
800 g gepelde tomaten in blik
2 theel. kristalsuiker

Printen

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 3 eetl. olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten toe en roer deze in kleine stukjes.
  3. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Grill de aubergines in delen in de pan, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over.
  7. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine en mozzarella.
  8. Bak circa 30 minuten in de oven. Serveer met knapperig brood om te dippen.Tip:
    Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 180 °C.