Seizoen
summerGang
dessertBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor de bodem:
90 g roomboter, op kamertemperatuur
2 eieren, gesplitst
2 eetl. koud water
Voor de vulling:
75 ml slagroom
300 g mascarpone
1 citroen, geperst
1 vanillestokje, gesplitst
Zomerfruit (frambozen, aardbeien, aalbessen, blauwe bessen)
Optioneel: eetbare bloemen uit eigen tuin
Zelf in huis halen:
180 g tarwebloem
2 gelatine blaadjes, geweekt in koud water
2 eetl. poedersuiker
1 eetl. kristalsuiker
snufje zout
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de slagroom en los de gelatineblaadjes hierin op.
- Laat even afkoelen.
- Meng de slagroom door de mascarpone en voeg poedersuiker, citroensap en de zaadjes van het vanillestokje toe.
- Proef en voeg eventueel extra suiker of citroensap toe.
- Zet het mascarpone mengsel afgedekt twee uur in de koelkast.
- Meng voor het deeg de boter, kristalsuiker en zout met een houten lepel.
- Voeg vervolgens de tarwebloem, eigeel en het water toe en kneed kort tot een stevig deeg.
- Voeg zo nodig extra water toe.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm dikte.
- Leg het deeg in een ingevette taartvorm, en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Schep vervolgens het mascarpone mengsel erin en verdeel het zomerfruit erover.
- Versier extra met wat eetbare bloemen en poedersuiker en geniet!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ingrediënten in dit recept
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.