Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g krieltjes
2 makreelfilets met vel
3 little gems
½ citroen
5 g peterselie

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
peper en zout
(citroen)mayonaise voor bij de aardappels

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg krieltjes
4 makreelfilets met vel
6 little gems
½ -1 citroen
10 g peterselie

VOORRAADKAST

5 eetl. olijfolie
peper en zout
(citroen)mayonaise voor bij de aardappels

Printen

Bereiding

  1. Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 12 minuten gaar en giet af. Wacht even tot de krieltjes koel genoeg zijn om met uw handen aan te raken en plet ze dan door erin te knijpen – u kunt hier ook een vork voor gebruiken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de krieltjes in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout.
  3. Verwarm in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur. Snijd de little gems doormidden en leg met de opengesneden kant naar beneden in de pan. Bak circa 3 minuten, tot de onderkant bruin is en de sla wat zachter. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Breng de makreel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra olie toe en bak de vis op hoog vuur in dezelfde pan met het vel naar beneden. Druk de vis goed aan, zodat het niet te ver opkrult. Bak de vis 1 minuut aan 1 kant, draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  5. Knijp wat citroensap uit over de gebakken little gem en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn. Verdeel de vis, aardappels en sla over de borden, strooi er peterselie over en serveer eventueel met (citroen)mayonaise.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT