Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

dessert

Duration

240 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

DESSERT VOOR 2 PERSONEN

1 kg bloedsinaasappels
75 ml slagroom
22 g witte chocolade, in stukken
1 eiwit
1 takje munt – alleen de blaadjes, fijngesneden

VOORRAADKAST

3⁄4 gelatineblaadje, geweekt in koud water
50 g suiker

BENODIGDHEDEN
citruspers
spuitzak
bakpapier

DESSERT VOOR 4 PERSONEN

2 kg bloedsinaasappels
150 ml slagroom
45 g witte chocolade, in stukken
2 eiwitten
2 takjes munt – alleen de blaadjes, fijngesneden

VOORRAADKAST

11⁄2 gelatineblaadje, geweekt in koud water
100 g suiker

BENODIGDHEDEN
citruspers
spuitzak
bakpapier

 

Printen

Bereiding

Let op | Dit dessert heeft veel voorbereidingstijd. Begin een dag vooraf en houdt op de dag van serveren rekening met opstijftijd.

BEREIDING 1 DAG VOORAF

  1. Pers de helft van de bloedsinaasappels uit. Schenk 2/3 van het sap in een platte bak en zet in de vriezer. Haal 3 uur lang elke
    30 minuten uit de vriezer en schraap met een vork de bevroren laag los. Bewaar 1 nacht in de vriezer.

BEREIDING IN DE MIDDAG

  1. Verwarm in een steelpan de slagroom. Knijp de gelatine uit en roer met de chocolade en het overige sinaasappelsap door de slagroom, tot alles vloeibaar is. Het hoeft niet te koken. Neem van het vuur, laat afkoelen en minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Klop de slagroom op, schep in de spuitzak en bewaar in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 90 °C. Meng de eiwitten met een mespunt zout en klop lobbig. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop verder stijf op. Spatel de meringue in 2 cirkels van gelijke grootte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 11⁄2 à 2 uur drogen in de oven. Laat volledig afkoelen

BEREIDING VOOR SERVEREN

  1. Pel de rest van de bloedsinaasappels, snijd het wit rondom weg en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Presentatie

  • Leg de meringue net van het midden op een bord.
  • Spuit er een flinke toef sinaasappelcrème op en lepel er bloedsinaasappelgranité over.
  • Verdeel er blokjes bloedsinaasappel over en garneer met de munt.

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT