Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

appetizer

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g gebraden kalfsfricandeau
12 g boter
11⁄2 rode uien, gepeld en in vieren
50 ml slagroom
60 g sardines op olijfolie
1 tl crème fraîche
sap van 1⁄2 citroen
1 rode biet, gekookt
1 el appelkappertjes, uitgelekt
4 takjes bieslook, in stukken van 2 cm

VOORRAADKAST

100 ml bietensap
2 el frambozenazijn
1 el bloemenhoning
1 el fijngemalen (roze) peperkorrels
250 ml water

KEUKENBENODIGDHEDEN
vleesthermometer
keukenpapier
mandoline (of eventueel een kaasschaaf of scherp mes)
staafmixer, om de saus te pureren

VCORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g gebraden kalfsfricandeau
25 g boter
3 rode uien, gepeld en in vieren
100 ml slagroom
120 g sardines op olijfolie
1 el crème fraîche
sap van 1 citroen
2 rode bieten, gekookt
2 el appelkappertjes, uitgelekt
8 takjes bieslook, in stukken van 2 cm

VOORRAADKAST

200 ml bietensap
4 el frambozenazijn
2 el bloemenhoning
2 el fijngemalen (roze) peperkorrels
500 ml water

KEUKENBENODIGDHEDEN
vleesthermometer
keukenpapier
mandoline (of eventueel een kaasschaaf of scherp mes)
staafmixer, om de saus te pureren

Printen

Bereiding

Let op | Haal de kalfsfricandeau een uur vooraf uit de koelkast

  1. Haal de kalfsfricandeau minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in dunne plakken met een goed scherp mes.
  2. Breng het bietensap, de frambozenazijn en honing met water aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Pel de ui en snijd in vieren. Pel de stukken ui laagje voor laagje en leg ze in het warme vocht. Doe het vuur uit en laat afkoelen. Haal de ui uit het sap en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Meng zodra het warm is de sardines erdoor en pureer tot een dikke saus. Breng op smaak met de crème fraîche, citroensap en zout en peper.
  4. Schaaf de bieten op de mandoline of met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Frituur de kappertjes enkele minuten in wat zonnebloem- of olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier

Presentatie

  • Bedek een bord met een dunne laag sardinecrème.
  • Leg de plakjes fricandeau licht golvend op de crème.
  • Verdeel de zoetzure ui erover.
  • Leg de plakjes biet dubbelgevouwen langs de rand van het bord.
  • Bestrooi tot slot met de bieslook, kappertjes, zout en peper en de gemalen peper.

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT