Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

dessert

Duration

5 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN
Chabichou du poitou AOC
Camembert Marie Harel fermier AOP
Fourme d’ambert fermier

VOOR 4 PERSONEN
Chabichou du poitou AOC
Camembert Marie Harel fermier AOP
Morbier fermier AOC
Fourme d’ambert fermier

 

Printen

Bereiding

  1. Haal de kaas een halfuur vooraf uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

TIP VAN DE KAASMEESTER

Extra smakelijk met kweepeergelei en pan de higo.

“Met mijn familie blijf ik het liefst zo lang mogelijk aan tafel. Dus na het dessert komen mijn favoriete Franse kazen tevoorschijn en schenken nog een mooi glas wijn!”
– Chef Alain Caron

Op deze volgorde ’t smakelijkst

Morbier fermier AOC (bij 4-persoons menu)

Deze gewassen korst kaas van rauwe koemelk uit de Franse Jura heeft een volle, romige en enigszins fruitige smaak en wordt door midden gedeeld door een laagje as dat traditioneel werd aangebracht om de verse wrongel van de ochtendmelking te beschermen tot de kaas afgemaakt kon worden nadat de kaas van de avondproductie werd toegevoegd.

Camembert Marie Harel fermier AOP

Deze zeer bekende Franse kaas wordt gemaakt van deels afgeroomde rauwe koemelk en smaakt zacht, fruitig en is iets zoutig. De paté is romig geel, soepel en enigszins elastisch en de kaas heeft een lichte aardse geur van schimmel en champignons.

Chabichou du poitou AOC

De Chabichou du Poitou is gemaakt in de Poitou-Charentes regio, in de Loire vallei, het belangrijkste gebied voor de productie van geitenkaas. Het kaasje is wit en zacht van binnen met een blauwe-grijze waas op de korst wanneer het jong is. Naarmate de kaas rijpt, wordt de kleur donkerder en de kaas droger en brokkeliger. De kaas heeft een echte geitenmelksmaak, iets zurig in het begin en wordt dan steviger.

Fourme d’ambert fermier

Al geliefd bij de druïdes van de oude Galliërs. De Fourme d’Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne met veel karakter. De smaak is een beetje pikant en romig. Deze rijke blauwaderkaas met Penicillum Roqueforti schimmel is makkelijk te herkennen aan de cilindrische vorm en wordt 28 dagen gerijpt en gezouten in een bad.

 

 

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT