Seizoen

lente

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Lentestamppot
1 kg doré aardappelen (of een andere kruimige aardappelsoort), geschild en in stukken
500 g doperwten, gedopt
200 g Baambrugs big spekblokjes
2 eetl. crème fraiche
125 g veldsla


Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim gezouten water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
  2. Bak ondertussen de Baambrugs big spekblokjes knapperig en goudbruin.
  3. Stamp de aardappelen en doperwten tot een grove puree, voeg de crème fraiche en wat van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de veldsla en de spekblokjes toe en roer goed door. 

Ingrediënten in dit recept