Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

130 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voorgerecht of borrelhapje voor 4-8 personen // bereidingstijd: circa 10 minuten + 2 uur koelen

1 komkommer, in stukken
1 avocado, alleen het vruchtvlees
1 teentje knoflook
125 ml crème fraiche
Bosje verse dille, fijngehakt
1 citroen
100 g gerookte zalm, fijngehakt

Zelf in huis halen
250 ml groentebouillon

Printen

Bereiding

  1. Mix in een blender de komkommer, avocado, knoflook, groentebouillon, de helft van de crème fraiche en dille tot een romig soepje.
  2. Breng op smaak met zout en peper en citroensap naar smaak.
  3. Laat minimaal 2 uur koud worden in de koelkast.
  4. Serveer direct uit de koelkast in kleine glaasjes of kommetjes. Maak af met een schepje crème fraiche, de gerookte zalm en een takje verse dille.

Ingrediënten in dit recept