
Seizoen
zomerGang
voorgerechtBereidingstijd
130 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voorgerecht of borrelhapje voor 4-8 personen // bereidingstijd: circa 10 minuten + 2 uur koelen
1 komkommer, in stukken
1 avocado, alleen het vruchtvlees
1 teentje knoflook
125 ml crème fraiche
Bosje verse dille, fijngehakt
1 citroen
100 g gerookte zalm, fijngehakt
Zelf in huis halen
250 ml groentebouillon
Bereiding
- Mix in een blender de komkommer, avocado, knoflook, groentebouillon, de helft van de crème fraiche en dille tot een romig soepje.
- Breng op smaak met zout en peper en citroensap naar smaak.
- Laat minimaal 2 uur koud worden in de koelkast.
- Serveer direct uit de koelkast in kleine glaasjes of kommetjes. Maak af met een schepje crème fraiche, de gerookte zalm en een takje verse dille.