Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

½ rode ui
150 g gedroogde tuinbonen
1 courgette
6 sardientjes
2 tomaten
½ citroen
10 g basilicum
1 teen knoflook

VOORRAADKAST

olijfolie
50 ml witte wijn- of natuurazijn
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 rode ui
300 g gedroogde tuinbonen, geweekt
2 courgettes
12 sardientjes
4 tomaten
1 citroen
20 g basilicum
2 tenen knoflook

VOORRAADKAST

olijfolie
100 ml wittewijn- of natuurazijn
zout en peper

Printen

Bereiding

LET OP: voor dit gerecht gaan we de gedroogde bonen een dag vooraf weken, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Doe de bonen in een kom met ruim koud water en laat een nacht staan tot u ze gaat bereiden.

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de geweekte tuinbonen in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  3. Snijd de courgette in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de courgette in 5 tot 7 minuten goudbruin. Doe in een grote kom.
  4. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder de zaadlijsten. Haal de blaadjes van de basilicum, hak fijn. Voeg beide toe aan de kom met courgette. Rasp de knoflook erboven.
  5. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de sardines op smaak met zout en bak circa 3 minuten per kant tot de sardines gaar zijn van binnen en het vel knapperig.
  6. Giet de bonen af en meng in de kom groenten met 3 à 4 eetlepels citroensap en 5 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bonensalade over de borden, leg de sardientjes erop en garneer met de ingemaakte uien.

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT