Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

lunch

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Lunchgerecht voor 4 personen // tijd: circa 10 minuten + 45 minuten
1 gerookte makreel
1 eetl. volle kwark
2 eetl. citroenmayonaise
Handje peterselie

Appelkappertjes

Voorraadkast/zelf in huis halen
Peper
Zeezout (bijvoorbeeld Zeeuwse zoute)
Printen

Huisgemaakte makreelsalade

  1. Maak de makreel schoon. Verwijder als eerste het vel. Snijd het vel dwars in en trek het vel rustig van de makreel af.
  2. Snijd de makreel met een scherp mes langs de hoofdgraat. Controleer of er nog graatjes in de filet zitten.
  3. Meng de makreel met de kwark, mayonaise.
  4. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de appelkappertjes
Lekker met breekbrood

Ingrediënten in dit recept