Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 zeebaars
500 g kruimige aardappels
½ Sorrento citroen
5 g dragon
4 tenen Lautrec knoflook
750 g Borlottibonen
150 – 200 g broccoli
½ sjalot
75 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 zeebaarzen
1kg kruimige aardappels
1 Sorrento citroen
10 g dragon
8 tenen Lautrec knoflook
1,5 kg Borlottibonen
300 – 400 g broccoli
1 sjalot
150 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappels goed, zodat er geen aarde meer op zit en snijd ze in stukken. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en gaar de aardappels circa 10 minuten.
  2. Breng de zeebaars van binnen en buiten op smaak met peper en zout en plet de tenen knoflook. Knijp 1 eetlepel sap uit de citroen en doe deze in een bakje. Snijd de citroen in plakken en doe deze samen met 2 tenen knoflook en de dragon in de holte van de vis. Doe de vis samen met de voorgekookte aardappels en de overige 2 tenen knoflook in een ovenschaal. Besprenkel de aardappels met olijfolie en breng ze op smaak met zout. Bak het geheel 20 minuten.
  3. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Haal de tuinbonen uit hun schil en snijd de stronk van de broccoli in dunne plakjes. Kook de tuinbonen en plakjes broccolistronk in 1 tot 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren. U kunt de tuinbonen eventueel dubbel doppen door het witte vliesje te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk.
  4. Snipper de sjalot ragfijn en doe deze samen met de crème fraîche in het bakje bij het citroensap. Roer door en breng op smaak met peper en zout. Meng de broccolistronk en tuinbonen door het crème fraîche-mengsel en serveer samen met de vis en aardappels.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappels goed, zodat er geen aarde meer op zit en snijd ze in stukken. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en gaar de aardappels circa 10 minuten.
  2. Breng de zeebaars van binnen en buiten op smaak met peper en zout en plet de tenen knoflook. Knijp 2 eetlepels sap uit de citroen en doe deze in een bakje. Snijd de citroen in plakken en doe deze samen met 4 tenen knoflook en de dragon in de holte van de vis. Doe de vis samen met de voorgekookte aardappels en de overige 4 tenen knoflook in een ovenschaal. Besprenkel de aardappels met olijfolie en breng ze op smaak met zout. Bak het geheel 20 minuten.
  3. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Haal de tuinbonen uit hun schil en snijd de stronk van de broccoli in dunne plakjes. Kook de tuinbonen en plakjes broccolistronk in 1 tot 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren. U kunt de tuinbonen eventueel dubbel doppen door het witte vliesje te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk.
  4. Snipper de sjalot ragfijn en doe deze samen met de crème fraîche in het bakje bij het citroensap. Roer door en breng op smaak met peper en zout. Meng de broccolistronk en tuinbonen door het crème fraîche-mengsel en serveer samen met de vis en aardappels.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT