Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

200 gr heekfilet, per persoon
100 gr kastanje
2 eieren
400 gr kleine bospeen gekleurd
1 teentje knoflook
200 gr pousse d’epinard

Zelf in huis halen
Zout en peper
Olijfolie


Bereiding heek

  1. Zout de heekfilet een uur van te voren en dep hem droog met wat keukenpapier
  2. Rasp de kastanjes met een fijne rasp op een plat bord.
  3. Klop de twee eieren los en haal de vis door het ei en paneer de vis met de geraspte kastanje
  4. Bak de vis in olie in een anti aanbak pan tot hij aan beide kanten mooi goud bruin van kleur is geworden en gaar eventueel verder in de oven

Geroosterde bospeen

  1. Haal het loof van de bospeen tot op twee centimeter weg en was de bos peentjes zeer goed met een borsteltje
  2. Kneus de knoflook en meng ze samen met de olie, peper en zout bij de bospeen
  3. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden en plaats de worteltjes op een oven schaal of plateau in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten
  4. Check met een mesje of ze gaar zijn en laat ze afkoelen om ze tijdens het serveren nog even op te warmen.

Winterpostelein

  1. Was de pousse d’epinard en meng vlak voor het serveren met wat olijfolie, peper en zout. Houd zo puur mogelijk

Tip: rasp voor de opmaak van het bord nog wat kastanje over het hele bord

Ingrediënten in dit recept