Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

18 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

8 kleine artisjokken of 4 grote, schoongemaakt (zie de how-to op blz. 44-46)
sap van 1 citroen
80 ml extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, geplet
70 g groene olijven, ontpit en in plakjes
30 g kappertjes
40 ml warm water
zout en peper

Om te serveren:
2 el bladpeterselie, fijngehakt


Bereiding

  1. Snijd de artisjokken in parten. Bewaar tot gebruik in een kom water met het sap van 1 citroen om verkleuring te voorkomen.
  2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Doe de knoflook erin en bak tot hij goudbruin is. Haal hem uit de pan en gooi weg.
  3. Giet intussen de artisjokken af, laat goed uitlekken op keukenpapier en doe in de pan. Voeg de olijven en kappertjes toe. Bak 5 minuten op hoog vuur, al omscheppend.
  4. Voeg 40 milliliter warm water toe. Breng op smaak met zout en peper, doe een deksel op de pan en laat nog 10 minuten op laag vuur stoven.
  5. Roer de bladpeterselie erdoor en dien op.

Dit recept is afkomstig uit De bijbel van de Italiaanse keuken, hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Samen met Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti — chef van restaurant Toscanini in Amsterdam — maakt u een culinaire reis door Italië, waarbij alle regio’s aan bod komen. Met meer dan 200 klassieke én moderne recepten voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok!

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti