Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Personen: 2 // Bereidingstijd: 25 minuten

200 g krieltjes
1 pak gekookte bieten
1 sjalot
10 g munt
1 citroen
2 Kabeljauwfilets op de huid
40 g boterZelf in huis:
1 tl mosterd
2 el olijfolie
4 el bloem

Personen: 4 // Bereidingstijd: 25 minuten

400 g krieltjes
2 pakken gekookte bieten
2 sjalotten
20 g munt
2 citroenen
4 Kabeljauwfilets op de huid
80 g boter

Zelf in huis:
2 tl mosterd
4 el olijfolie
6 el bloem

 

 

Printen

Bereiding

  1. Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 8-10 minuten gaar. Giet af en houd ze warm in een pan met deksel.
  2. Snijd ondertussen de bieten in blokjes. Pel en snijd de sjalot fijn. Pluk de muntblaadjes en snijd fijn. Doe alles samen in een kom en meng met de mosterd, 1 eetlepel olijfolie, de sap van een halve citroen, zout en peper. Zet apart.
  3. Bestrooi de kabeljauw filets met zout en peper en wentel ze om in de bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een non-stick koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilets beginnend op de velzijde. Voeg de boter en de sap van de overige halve citroen toe wanneer de filets gaar zijn. Haal de pan van het vuur.
  4. Serveer de kabeljauw filets met de krieltjes, pan saus en bietensalade.