Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

spring

Gang

main

Duration

15 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 dry-aged Gasconne runderentrecôtes (á 180 g)
75 g roomboter, op kamertemperatuur
Handje verse peterselie
Handje verse basilicum
1/2 teentje knoflook, geperst

Zelf in huis halen:
Grof zeezout
Olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Haal de entrecôte een half uur van tevoren uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
  2. Meng de roomboter met de peterselie, basilicum, knoflook en zeezout, en zet apart.
  3. Verhit een grillpan met dikke bodem op hoog vuur tot hij goed heet is.
  4. Bestrooi de entrecote met zout en peper, en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  5. Doe ook wat olijfolie in de pan. Leg de entrecote in de pan en bak hem in ongeveer 2 minuten per kant medium rare (kerntemperatuur van circa 53 graden). Als je van wat doorbakken houdt bak je hem iets langer en als je hem liever rood hebt iets korter.
  6. Laat de entrecote ongeveer 5 minuten op een warme plek rusten in aluminiumfolie, en serveer het vlees met de kruidenboter.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT