Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 ml melk
100 g polenta
1 radicchio
2 Gasconne kalfsworsten
60 g gorgonzola

VOORRAADKAST

2 el olijfolie
1 el balsamico

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 ml melk
200 g polenta
2 radicchio
4 Gasconne kalfsworsten
100 g gorgonzola

VOORRAADKAST

4 el olijfolie
2 el balsamico

Printen

Bereiding

Recept voor 2 personen

  1. Verwarm de melk en 200 milliliter water bij elkaar in een diepe pan tot net aan de kook. Voeg de polenta beetje bij beetje al roerend toe met een garde. Kook het mengsel op laag vuur circa 20 minuten, roerend om de paar minuten met een houten lepel.
  2. Snijd ondertussen de radicchio door de lengte in vieren en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, de balsamico en zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de radicchio parten circa 4 minuten per kant, tot de buitenkant is gekarameliseerd en de binnenkant beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kalfsworsten rondom bruin en gaar van binnen, circa 8 minuten.
  4. Breng de polenta op smaak met zout en peper. Brokkel de gorgonzola over de polenta en serveer samen met de radicchio en kalfsworst.

Recept voor 4 personen

  1. Verwarm de melk en 400 milliliter water bij elkaar in een diepe pan tot net aan de kook. Voeg de polenta beetje bij beetje al roerend toe met een garde. Kook het mengsel op laag vuur circa 20 minuten, roerend om de paar minuten met een houten lepel.
  2. Snijd ondertussen de radicchio door de lengte in vieren en besprenkel met 2 eetlepel olijfolie, de balsamico en zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de radicchio parten circa 4 minuten per kant, tot de buitenkant is gekarameliseerd en de binnenkant beetgaar.
  3. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kalfsworsten rondom bruin en gaar van binnen, circa 8 minuten.
  4. Breng de polenta op smaak met zout en peper. Brokkel de gorgonzola over de polenta en serveer samen met de radicchio en kalfsworst.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT