Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Fresine met gepofte courgette, munt en citroen

Seizoen

spring

Gang

main

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g fresine
2 courgettes
½ Sorrento citroen
½ teen Lautrec knoflook
5 g munt
Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g fresine
4 courgettes
½ -1 Sorrento citroen
1 teen Lautrec knoflook
10 g munt
Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een vork gaatjes in de courgettes en smeer ze met je handen licht in met olijfolie. Pof de courgettes 45 tot 60 minuten tot de binnenkant helemaal zacht is.
  2. Breng 10 minuten voordat de courgettes klaar zijn een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de fresine zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd terwijl de pasta kookt de courgettes over de lengte doormidden. Schraap het zachte vruchtvlees eruit en doe dit in een vergiet zodat het meeste vocht eruit loopt. Als je de tijd hebt, kun je de courgettes ook eerder in de oven doen zodat ze nog even kunnen afkoelen.
  4. Rasp de schil van de citroen en de knoflook. Hak de blaadjes van de munt fijn en meng met de citroenschil en knoflook. Leng aan met 3 eetlepels olijfolie en 1 tot 2 eetlepels citroensap. De saus hoort vrij zuur te zijn, maar als je daar niet van houdt, kun je ook iets minder citroen toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pasta af en roer door het courgettemengsel. Serveer met Parmezaanse kaas

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een vork gaatjes in de courgettes en smeer ze met je handen licht in met olijfolie. Pof de courgettes 45 tot 60 minuten tot de binnenkant helemaal zacht is.
  2. Breng 10 minuten voordat de courgettes klaar zijn een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de fresine zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd terwijl de pasta kookt de courgettes over de lengte doormidden. Schraap het zachte vruchtvlees eruit en doe dit in een vergiet zodat het meeste vocht eruit loopt. Als je de tijd hebt, kun je de courgettes ook eerder in de oven doen zodat ze nog even kunnen afkoelen.
  4. Rasp de schil van de citroen en de knoflook. Hak de blaadjes van de munt fijn en meng met de citroenschil en knoflook. Leng aan met 5 tot 6 eetlepels olijfolie en 2 tot 3 eetlepels citroensap. De saus hoort vrij zuur te zijn, maar als je daar niet van houdt, kun je ook iets minder citroen toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pasta af en roer door het courgettemengsel. Serveer met Parmezaanse kaas

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Fresine met gepofte courgette, munt en citroen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten