Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

15 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Barbecue gerecht voor 4 personen // tijd: circa 15 minuten

2 hele dorades
1 citroen, in plakjes
Bosje verse kruiden (bijv. peterselie / tijm / basilicum)

Voorraadkast /zelf in huis halen:
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan, zorg voor de mogelijkheid tot direct en indirect grillen.
  2. Dep de dorades droog.
  3. Snij met een mes drie sneeën in de huid van de vis aan beide zijden zodat de peper, zout en olijfolie ook in het vlees kunnen trekken.
  4. Halveer de citroen. Pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Wrijf de buikholte van de dorade in met citroensap en wat peper. Vul de buikholte goed vol met takjes rozemarijn, plakjes citroen en de plakjes boter. Zet eventueel vast met een saté prikker.
  5. Besprenkel de vis met olijfolie.
  6. Gaar de vis indirect voor op een cederhouten plank. Haal de cederhouten plank met de vis van de barbecue, leg de vis op een snijplank, en smeer deze in met wat extra olijfolie. Grill de vis vervolgens direct af op een rvs rooster: deze zal niet aan het rvs plakken omdat de eiwitten in de huid al gaar zijn door het voorgaren. Grill de vis rondom goudbruin met een krokant korstje. Serveer met extra citroen naar smaak.
Tip van de barbecue meester: wil je de vis volledig langzaam laten garen? Ga dan niet voor cederhout, maar leg de koude vis op het koude rvs rooster: de vis zal dan bij indirecte garing niet aan het rooster plakken. Wil je de dorade liever in vlammen garen? Gebruik dan een speciale visklem.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT