Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht
lunch

Bereidingstijd

95 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg asperges witte
15 g dragon fijngehakt + 4 takjes voor de garnering
1/2 citroen biologische, rasp van
100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
4 eieren verse
4-8 plakken achterham

Voorraadkast
4 stukjes foelie*
4 tl suiker
zoutflakes
nootmuskaat

* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.

Recept: delicious. 


Witte asperges met foelie

Lindenhoff x delicicous. 

Kooktijd: 35 minuten // Opstijven: 1 uur // Totale tijd: 1 uur 35 minuten

Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!

  1. Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.
  2. Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.
  4. Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.

Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart

Ingrediënten in dit recept