
Seizoen
lenteGang
hoofdgerechtlunch
Bereidingstijd
95 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 kg asperges witte
15 g dragon fijngehakt + 4 takjes voor de garnering
1/2 citroen biologische, rasp van
100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
4 eieren verse
4-8 plakken achterham
Voorraadkast
4 stukjes foelie*
4 tl suiker
zoutflakes
nootmuskaat
* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.
Recept: delicious.
PrintenWitte asperges met foelie
Lindenhoff x delicicous.
Kooktijd: 35 minuten // Opstijven: 1 uur // Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
- Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.
- Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.
- Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.
- Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart