Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 doradefilets met huid
½ citroen
½ sinaasappel
4 tenen knoflook
10 g dille
2 little gems
½ breekbrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 doradefilets met huid
1 citroen
1 sinaasappel
8 tenen knoflook
20 g dille
4 little gems
1 breekbrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de citroen en sinaasappel in heel dunne plakken – eventueel met een mandoline. Verdeel over de bodem van een ovenschaal. Snijd het vel van de vis op een paar plekken licht in, breng op smaak met zout en leg met het vel naar boven op de citrusvruchten. Zorg dat er een paar plakjes citroen en sinaasappel vrij blijven, zodat die lekker knapperig kunnen bakken.
  2. Plet de knoflook in de schil met de zijkant van uw mes en doe in de ovenschaal. Maak 2/3 van de dille aan met een klein beetje olijfolie en verdeel over de vis en de citrus. Bak het geheel 30 minuten.
  3. Doe de laatste 7 minuten van de baktijd het brood in de oven. Verhit een grill of koekenpan op hoog vuur. Halveer de little gem over de lengte en smeer licht in met olijfolie. Bak met de snijkant omlaag tot de sla iets zachter is en er grillstrepen op staan, zo’n 3 minuten. Breng op smaak met zout.
  4. Verdeel de vis, little gems, het brood en de gebakken dille over de borden. De citrus die tussen de vis lag is als het goed is knapperig en kunt u zo eten, de rest heeft lekker z’n smaak aan de vis afgegeven. Serveer met wat verse dille als garnering als een fris contrast bij de knapperig gebakken dille.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT