Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

800 gr Rundbavette
3 lenteuien
1 limoen
150 gr ui
180 gr paddestoelen
150 ml sambal Opa Co

Voorraadkast:
6 limoenbladen
150 toatjo
50 ml olie
50 ml water

 

 

Printen

Chef Syrco Bakker | Runderbavette met Boemboe, taotjo en paddestoelen

Boemboe

  1. Snipper de uien en snijd de paddenstoelen fijn. Bak aan in olie totdat ze mooi bruin zijn
  2. Voeg de taotjo, sambal van Opa Co en limoenblad toe en bak het mee
  3. Voeg rasp en sap van een limoen en water en laat alles rustig in ongeveer 15 minuten koken
  4. Voeg op het laatste fijngesneden dragon toe.

Runderbavette

  1. Portioneer de runderbavette en breng op smaak met peper en zout
  2. Start op de barbecue met een hoge temperatuur en gaar het vlees daarna op lagere temperatuur
  3. Laat het vlees 30 minuten rusten
  4. Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en verdeel de boemboe erover
  5. Verwarm het geheel nog eens op de barbecue.
  6. Werk af met fijngesneden lenteui, limoenrasp en -sap.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT