
Bereidingstijd
50 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 rode ui
2 zoete aardappels
1 komkommer
4 plakken Baambrugs big buikspek
2 kipburgers à 125 g
2 brioche broodjes, doorgesneden
1/2 bakje veldsla
1 potje Lindenhoff citroenmayonaise
VOORRAADKAST
2 eetl. witte wijnazijn
1 theel. kristalsuiker
1 eetl. olijfolie
HOOFDGERECHT 4 PERSONEN
2 rode uien
3 zoete aardappels
2 komkommers
8 plakken Baambrugs big buikspek
4 kipburgers à 125 g
4 brioche broodjes, doorgesneden
1 bakje veldsla
1 potje Lindenhoff citroenmayonaise
VOORRAADKAST
4 eetl. witte wijnazijn
2 theel. kristalsuiker
2 eetl. olijfolie
Bereiding
- Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in dunne ringen. Meng in een kommetje de witte wijnazijn met de kristalsuiker en een snuf zout. Meng de rode ui door het azijnmengsel en laat 20 minuten staan. Schep regelmatig even om. Schil de zoete aardappels en snijd in frieten van circa 0,5 cm dikte.
- Zoete aardappelfrieten bakken: besprenkel de zoete aardappelfrieten met olijfolie en zout. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20-25 minuten goudbruin. Snijd de komkommer in plakken.
- Vlees bakken: verhit een koekenpan en bak het buikspek knapperig. Haal het buikspek uit de pan en bak de kipburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Burger beleggen: verwarm de brioche broodjes gedurende 3 minuten in de oven. Beleg ieder brioche broodje met citroenmayonaise, een plukje veldsla en een paar plakjes komkommer, een kipburger, de knapperig buikspek en de helft van de gepekelde rode uien.
- Salade maken: doe de overige veldsla en komkommer in een slakom. Schep 1 eetl. citroenmayonaise bij het azijnmengsel van de overgebleven rode uien en sprenkel dit samen met de rode uien over de salade.
- Serveer de burger met de zoete aardappelfriet, salade en wat extra mayonaise om te dippen_