Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 rode ui
½ komkommer
5 g verse munt
½ avocado
gemarineerde kippendijfilet
1 teentje Lautrec knoflook
blauwe maïstortilla’s
125 g crème fraîche

VOORRAADKAST

2 eetl. witte wijnazijn
1 theel. suiker

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 rode ui
1 komkommer
10 g verse munt
1 avocado
gemarineerde kippendijfilet
2 teentjes Lautrec knoflook
blauwe maïstortilla’s
250 g crème fraîche

VOORRAADKAST

3 eetl. witte wijnazijn
2 theel. suiker

BENODIGHEDEN

aluminiumfolie

Printen

Bereiding

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kom de azijn, suiker en een flinke snuf zout. Voeg de ui, komkommer en munt toe, roer door en laat even staan. Snijd de avocado in plakjes.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de maïstortilla’s kort totdat ze een beetje beginnen te bollen. Bewaar ze in een theedoek op een warme plek.
  3. Verhit dezelfde koekenpan opnieuw en bak de gemarineerde kip gaar en rondom goudbruin in circa 8 minuten.
  4. Verdeel de gemarineerde kip en de avocado over de tortilla’s. Doe er wat zoetzure komkommer op en maak af met een schepje crème fraîche.