Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF X WILS

Bestel en ga vlammen als een chef
Ontdek de kracht van een open vuur
Thuis aan tafel als in een restaurant

Lindenhoff X Restaurant Wils

Ga vlammen als een sterrenchef en aan de slag met de recepten van restaurant Wils van chef Joris Bijdendijk! Speciaal voor Lindenhoff hebben chefs Erwin Oudijk, Friso van Amerongen en Tania Yabra gerechten geselecteerd die u thuis op de barbecue kunt bereiden met de beste kwaliteit ingrediënten – bestel bij Lindenhoff, dan worden ze vers en gekoeld bij u bezorgd. Thuis aan tafel, als in een restaurant met Michelin ster! 

OLYMPISCHE ODE AAN OERKRACHT

Direct naast het Olympisch stadion vindt u restaurant Wils van chef Joris Bijdendijk – zijn “ode aan de oerkracht van alle keukens – vuur”. Bij binnenkomst kan het niet anders dan dat uw oog direct valt op het open vuur en flinke stapels hout. En op chefs Friso van Amerongen, Erwin Oudijk en Tania Yabra die vlammen in de open keuken om de mooiste gerechten te bereiden. De chefs zetten hun expertise in om op hoge hitte en met bijzondere roostersmaak verfijnde gerechten op tafel te zetten. De chefs weten alles over de mooiste houtsoorten en juiste temperaturen. En daar kunt u nu ook thuis van genieten!

 

AAN TAFEL ALS IN EEN RESTAURANT

Houtskool knettert zacht, terwijl groenten liggen te blakeren en steaks perfect worden gegrild. De chefs draaien aan grote schijven om de warmte te regelen en gebruiken verschillende houtsoorten om tot de beste temperatuur en smaak te komen. Naast de oerkracht van het vuur, maken zij gebruik van de pure ingrediënten met authentieke smaak van Lindenhoff. In elk gerecht, tot het dessert toe, wordt de unieke kwaliteit van hitte en rook toegepast en proeft u balans en creativiteit. Ga samen met de chefs en Lindenhoff barbecuen, laat de ingrediënten gekoeld thuis bezorgen door heel Nederland en ga thuis aan tafel als in een restaurant! 

CHEF ERWIN OUDIJK

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

LEREN IN AUSTRALIË
Een jaartje naar Australië werd uiteindelijk iets langer voor chef Erwin Oudijk. Hij bleef en heeft daar lange tijd in de keuken gestaan en alles geleerd over koken op open vuur.

HOUT & HITTE
Nu weet hij dus precies welke houtsoorten het beste zijn en is hij de hitte gewend. Toch kwam hij terug naar Nederland en wilde zijn expertise graag inzetten voor een topchef en zo kwam hij bij Wils terecht.

IN VUUR EN VLAM
Hij is er trots op dat hij mensen nu kan laten zien dat vuur zoveel toevoegt aan een gerecht. Zijn grootste tip? Ga op reis om inspiratie op te doen, sta open en kijk rond in de wereld. 

 

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

met dadel- en amandelpuree en huisgemaakte dukkah

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

Verrukkelijk en veganistisch voorgerecht. De rook van uw barbecue brengt de bloemkool op smaak terwijl deze langzaam gaart. Met daarbij de verwarmende, Midden-Oosterse smaken van dadel, geroosterde specerijen en een zijdezachte amandelpuree.

BESTEL DE INGREDIËNTEN

Het belangrijkste om te barbecueën? Een goed humeur!

– Chef Erwin Oudijk

De selectie van Wils

Chef Erwin raadt deze producten aan – bestel ze voor thuis

DRYAGED RIBEYE

met gele groentepuree en cime di rapa

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

We gaan grillen! De balans van dry-aged vlees, intense hitte en pure, eenvoudige ingrediënten maken dit een perfect gerecht voor de barbecue. Serveer met een smakelijke puree en aangemaakte cime de rapa.

BESTEL DE INGREDIËNTEN

TIPS VAN DE CHEFS

Vlammen als een chef

  • Zet een bolzeef in! Deze kunnen goed tegen hitte en op deze manier kunnen kleine en fragiele ingrediënten ook op de barbecue of tussen de kolen.
  • Maak gebruik van warmtezones. Door de smeulende kolen aan een kant van de barbecue te plaatsen en minder aan een andere kant, kun je werken met verschillende temperaturen voor het beste resultaat.
  • Gebruik goede kwaliteit houtskool – bijvoorbeeld Greek Fire voor hoge temperaturen, Cubaanse Marabu voor smaak en Japanse Binchotan voor langzame verhitting.

 

  • Laat vlees na het grillen lang genoeg rusten. Zo wordt uw gerecht op en top mals en sappig. U kunt het vlees vlak voor serveren nog een minuut op de hittezone leggen voor een boost en wat warmte zonder garing.
  • Verdeel de smaken goed bij het opmaken van een bord. U wilt dat elke lepel, elke hap ook elke smaak van het hele gerecht in zich heeft. Zo brengt u balans aan voor uw gast.
  • Wees creatief – ook voor het dessert is barbecue goed in te zetten. Rook bijvoorbeeld rode vruchten voor een cheesecake!

CHEF FRISO VAN AMERONGEN

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

DE SMAAK VAN KOKEN
Als student Sociale Geografie snoepte hij van het horecaleven en lette goed op hoe de chefs te werk gingen. Dit smaakte naar meer en hij ging aan de slag in de keuken bij The Dylan.

AAN TAFEL MET JORIS
In gesprek met Joris Bijdendijk kwam Wils op zijn pad en hij hoefde geen seconde te denken – het vuur dat centraal staat, de open keuken en het bijzondere contact met gasten spraken hem direct aan.

MET VUUR KAN ALLES
Hier wilde hij aan meebouwen, alles stond nog open. Hij is trots op het sterke team dat nu in de keuken vlamt en stroomt over van ideeën die het brede spectrum aan smaken en technieken van open vuur bieden. In hun keuken kan alles dat in een andere keuken ook kan en méér.

 

ESCARGOT

met gerookte sjalot, geitenyoghurt en verse doperwten 

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

Smakelijke slakken met knoflook, kort geroosterd met gerookte, zachte sjalotten en romige geitenyoghurt met de frisse smaak van oranjebloesemwater. Garneer met daslookbloemetjes en bon appétit!

BESTEL DE INGREDIËNTEN

“Witte rook geeft echt enorm veel smaak – dáár wil je naar op zoek!”

– Chef Friso van Amerongen

De selectie van Wils

Chef Friso raadt deze producten aan – bestel ze voor thuis

DE KRACHT VAN VUUR

VLAMMEN ALS EEN CHEF

Wat begint met een kleine vlam, betekent een scala aan technieken en mogelijkheden. Hier moet u de tijd voor nemen. Vuur, hitte, maar juist ook koelte moeten in balans zijn voor een perfecte bereiding. De rook zorgt voor een intense smaak, die pure en eenvoudige ingrediënten volledig tot hun recht doet komen. Gebruik beukenhout om het vuur aan te steken en voor een karakteristieke smaak en essenhout voor langzame verhitting en om warmte vast te houden.

GOEDE KWALITEIT HOUTSKOOL

De chefs van Wils raden een mix van Greek fire en Cubaanse Marabu houtskool aan – deze combinatie kan een hoge temperatuur aan en geeft smaak. Wees vooral niet bang, het mag echt goed heet worden – u wilt de smaak van rook, grill en houtskool. Durf te experimenteren en probeer ook eens andere houtsoorten uit, zoals appel- en perenhout of andere delicatere houtsoorten bij het bereiden van vis. Of probeer zwarte bessenhout om te roken. Ga vlammen als een chef!

FETA

met lambada aardbeien en honing

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

Een kaasgerechtje dat u serveert voor het dessert. De smaken in dit gerecht zijn perfect in balans. Het zoete van de aardbeien is verrukkelijk bij het zure van de dressing.

BESTEL DE INGREDIËNTEN

De selectie van Wils

Chef Friso kiest het liefst hier voor – bestel de ingrediënten voor thuis

CHEF TANIA YABRA

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

TAARTEN VAN TANIA
Al jong bakte chef Tania Yabra taarten die veelvuldig werden besteld door vrienden. Het liefst maakt ze mensen blij en ging daarom hotelmanagement studeren. In haar laatste jaar liep ze stage in Parijs en stond in de keuken. Maar wat maakte haarzelf eigenlijk blij?

GELUK OP WIELEN
Ze zag buiten de keuken een dessert trolley voorbij komen en wist het. En dus begon ze helemaal opnieuw om alles te leren over banketbakken. Voor de liefde kwam ze naar Amsterdam en met evenveel liefde maakt zij desserts bij restaurant Wils, waar ze in al haar gerechten het vuurelement laat terugkomen.

SEIZOENSPRODUCTEN
Het liefst werkt Tania met lokale seizoensproducten – deze zijn simpelweg het meest smaakvol en zij wil vooral ook laten zien dat dit de meest duurzame manier is om de keuken in te gaan.

BASKISCHE BURNT CHEESECAKE

van Swarte toer met seizoensfruit

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

Deze taart ziet er verbrand uit, maar dit uiterlijk is precies waar u naar op zoek bent – de geblakerde top is heerlijk in balans met de zachte, zoete vulling van geitenkaas.

BESTEL DE INGREDIËNTEN

“It’s just berries & barbecue! Met vuur en seizoensproducten heb je je smaak te pakken.”

– Chef Tania Yabra

De selectie van Wils

Bestel deze ingrediënten voor thuis. Chef Tania maakt haar pastry met

SOMMELIER BARBORA PETERIKOVA

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS
DE WERELD VAN WIJN
Sommelier Barbora Peterikova is geboren in Tsjechië en heeft veel van haar ervaring opgedaan in Kopenhagen en Australië. Samen met haar partner kwam ze uiteindelijk in Amsterdam om haar WSET diploma te halen. Ze investeert veel tijd in wijn, want ze droomt ervan op een dag Master of Wine te zijn!
 
DE WIJNEN BIJ WILS
Al vanaf het eerste moment is Barbora betrokken bij Wils. Er ging een nieuwe wereld voor haar open – aan de combinatie wijn en vuur had zij nog niet eerder gedacht. Voor Wils streeft ze ernaar wijn te introduceren die gasten nog niet kennen en waar ze misschien zelf niet aan hadden gedacht.

 

SUGGESTIES BIJ HET MENU
Ze kiest graag voor lokale druiven, wijnen uit minder bekende regio’s of wijn gemaakt met een bijzondere techniek. Ontdek welke wijnsuggesties zij voor dit menu heeft!

“HET LEVEN IS TE KORT OM ALLEEN CHARDONNAY EN PINOT NOIR TE DRINKEN – OOK AL HOUDEN WE DAAR ZO VAN!”

– Sommelier Barbora Peterikova

ONTDEK HET WILS MENU

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

MET DADEL- EN AMANDELPUREE EN HUISGEMAAKTE DUKKAH

WIJNSUGGESTIE VAN WILS SOMMELIER
BARBORA PETERIKOVA:
2018 Calafè Benito Petrillo | Greco di Tufo

Ontdek recept

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

DRYAGED RIBEYE

MET GELE GROENTEPUREE EN CIME DI RAPA

WIJNSUGGESTIE VAN WILS SOMMELIER
BARBORA PETERIKOVA:
2012 Peter Schell | Miette ‘By Spinifex’

Ontdek recept

X
LINDENHOFF
RESTAURANT WILS

BASKISCHE BURNT CHEESECAKE

VAN SWARTE TOER MET SEIZOENSFRUIT

WIJNSUGGESTIE VAN WILS SOMMELIER
BARBORA PETERIKOVA:
2018 Des Forges | Côteaux-du-Layon St Aubin

Ontdek recept

RESTAURANT WILS

Restaurant Wils dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion en omliggende gebouwen, Jan Wils. Met zijn ontwerp bracht hij in 1928 het Olympisch vuur terug naar de Spelen, die dat jaar in Amsterdam plaatsvonden.

U kunt lunchen of dineren aan de keuken, de bar of aan tafel. In de zomer is het terras geopend met uitzicht op het Olympisch Stadion. Het restaurant heeft ook een private dining voor besloten gezelschappen tot 20 gasten. De chefs koken vanuit de open keuken verfijnde gerechten en bakken dagelijks vers brood in de bakkerij.