Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF x de Prael

Bij Lindenhoff zijn we groot fan van vlees van authentieke rassen, rauwmelkse kazen en groenten uit het seizoen maar ook van bier. Helemaal met authentieke smaak en gebrouwen door de Prael. In september is tijdens de voorbereidingen voor het Lindenhoff Fine Food Farm de Farmhouse Ale ontstaan. De stoere frisse Farmhouse Ale is gebrouwen met de enige echte Sorrento citroenen die groeien in de zeelucht van Campanië. De Prael brouwt al 13 jaar op ambachtelijke wijze een fijn assortiment aan bieren. Wij vroegen Pepijn naar het verhaal van de Prael en het ontstaan van de Farmhouse Ale:

Mens & bier

“Mens & bier, een perfecte combinatie. Dat is waar het bij de Prael om draait. Het één kan je niet los zien van het ander. Want zeg nou zelf, wat zou bier zijn zonder goed gezelschap of een goed gesprek? Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen. Bier brouwen is een prachtig vak waarbij alles draait om een goede samenwerking met collega’s. Naast bier-brouwen bieden wij arbeidsmogelijkheden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Lin-denhoff levert kwalitatief hoogstaande producten en met ook het sociale aspect zijn wij op avontuur gegaan om te kijken waar we elkaar kunnen versterken.

Verse hooi geur

Na het proeven van de hooibergham met een Double IPA en de Roquefort Troupeau AOC met de Milk stout – bedachten we samen de Farmhouse Ale. In de smaak is naast de frisheid met hop en de mout-keuze geprobeerd de ‘verse hooi geur’ te benaderen en het aardse te benadrukken, wat je echt het gevoel geeft dat je op een boerderij bent. De Sorrento Citroenen geselecteerd door Lindenhoff geeft dit bier een heerlijk fris karakter en maakt hem lekker doordrinkbaar! Het bier bleek een succes – en dat snappen wij!”
Zin in een Lindenhoff Farmhouse Ale?

‘Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen’

LINDENHOFF X

Om u de mooiste producten en recepten aan te kunnen bieden slaat Lindenhoff regelmatig de handen ineen met gerenommeerde Nederlandse chefs, restaurants en producenten. Ontdek al onze exclusieve samenwerkingen!

ONTDEK AL ONZE SAMENWERKINGEN