Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF x de Prael

De ambacht van brouwerij De Prael en Lindenhoff in één fles! Deze frisse Farmhouse Ale is kleinschalig gebrouwen in samenwerking met onze bijzondere boerderij in Baambrugge. We hebben gekozen voor de enige echte Sorrento’s. Deze smakelijke, sappige citroenen groeien in zilte Zuid-Italiaanse zeelucht en dat proeft u! Om u echt op de boerderij van Lindenhoff te wanen is voor een balans tussen aromatische hop en mout gekozen – dus sluit uw ogen en ruik het verse hooi. Proost!

Bestel Farmhouse Ale

DE BESTE SMAAK

Bij Lindenhoff gaan we voor de beste smaak – vlees van authentieke rassen, rauwmelkse kazen, fruit uit het seizoen en groenten uit volle grond. Natuurlijk kiezen wij dan ook voor bier van de beste kwaliteit –  zoals die van de ambachtelijke brouwerij De Prael uit Amsterdam. Dit bier is speciaal voor Lindenhoff gemaakt!

FINE FARM FOOD

In 2017 organiseerden we de Lindenhoff Fine Food Farm. De Prael werd benaderd om de bar in te richten en na het proeven van verschillende bieren, zoals de Double IPA en de Milk Stout vonden zij het een nóg beter idee om een eigen bier te brouwen, dus ontwikkelden we samen de Farmhouse Ale!

“Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen.”

SMAKELIJKE SORRENTO

In de smaak is naast de frisheid met hop en de moutkeuze geprobeerd de verse hooigeur te benaderen en het aardse te benadrukken, wat u echt het gevoel geeft dat u op een boerderij bent. De Sorrento citroenen geven dit bier een heerlijk fris karakter en maakt hem lekker doordrinkbaar! En dat blijken niet alleen wij, maar ook u erg lekker te vinden! Daarom wordt de Farmhouse Ale nog eens gebrouwen en daar is brouwer Fret blij mee. Hij is al 21 jaar brouwer, waarvan vijf jaar bij De Prael. 

AMBACHTELIJK BROUWEN

Fret kent dus alle kneepjes van het vak en deelt die graag met ons. Brouwen is precies werkje. Gedurende het proces moet veel gemeten worden – de temperatuur moet kloppen, de hoeveelheid suiker luistert nauw en alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren. Als echte laboranten lopen Fret en de brouwers Michiel en Berend om de ketel heen met proefglaasjes, wegen het water en houden altijd een oog op de klok! De ketels worden verhit met stoom – sneller en duurzamer dan elektriciteit.

GOED GRAAN

Het biologische graan wordt eerst gekookt in een ketel. Daarna malen de brouwers het zelf – alles is zo vers mogelijk. En niet te fijn, da’s voor bakkers! Voor bier knéust u het graan. Voor een subtiele zoete smaak wordt ruby toegevoegd, licht gekaramelliseerd graan. Bier is een echt natuurlijk product, puur zonder toevoegingen. De Sorrento maakt ‘m echt af.

LEKKER SOCIAAL

Naast bierbrouwer, is Fret ook begeleider bij De Prael. Deze sociale onderneming werkt graag samen met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen krijgt waardering voor z’n werk en het is fantastisch om samen aan een mooi product te werken. Er is aandacht voor de beste ingrediënten én voor mensen.

“Je denkt eerst – wat proef ik? De citroen maakt het fris, maar is subtiel aanwezig. Echt perfect, want ik hou niet van overheersende smaken”.

ALLEZ HOP

“Alleeeeeez…HOP!” Fret vindt het altijd weer een mooi moment als de hop aan de ketel mag worden toegevoegd. Het gaat steeds lekkerder ruiken in de brouwerij! Speciaal voor de Farmhouse Ale heeft hij een citruspers van thuis meegenomen. Terwijl het bier pruttelt, is er dus genoeg tijd om precies genoeg Sorrento citroenen uit te persen en de aromatische schillen aan elkaar te rijgen. 

PROOST!

En als het bier klaar is? Het bierbostel, de restgranen van het brouwproces, gaat naar een zorgboerderij in de buurt en wordt gevoerd aan de koeien. Vervolgens koopt De Prael de kaas van deze boerderij en serveren dit in hun gezellige café. De Farmhouse Ale wordt met veel geduld en met de hand gebotteld, komt koel naar de boerderij in Baambrugge en dan kunnen we proosten! 

PROEF FARMHOUSE ALE

Proost! Proef onze Farmhouse Ale en maak het compleet met iets te smullen op tafel

LINDENHOFF X

Om u de mooiste producten en recepten aan te kunnen bieden slaat Lindenhoff regelmatig de handen ineen met gerenommeerde Nederlandse chefs, restaurants en producenten. Ontdek al onze exclusieve samenwerkingen!

ONTDEK AL ONZE SAMENWERKINGEN