Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF
X CARON

À table met ons exclusieve kerstmenu van Caron
Bekijk met welke recepten u de keuken in duikt
Bourgondisch aan tafel, als in een restaurant!

 

WE GAAN AAN DE SLAG!

Wat un très joyeux Noël – voor u heerlijk à table gaat, mag u nog even de keuken in duiken. Hieronder vindt u de recepten uit ‘La Table de Caron’ dat chef Alain met zijn zoons maakte. En ook welke ingrediënten u zelf nog in huis haalt en wat u vooraf kunt voorbereiden. Let op – de granité maakt u een dag voor serveren! Ontdek hieronder meer. Bon appétit!

Deze Kerst op het menu

GOED VOORBEREID | EEN DAG VOOR SERVEREN

  • Belangrijk! Schenk voor granité van bloedsinaasappel het uitgeperste sap in een lage schaal en zet in de vriezer Haal 3 uur lang elke 30 minuten uit de vriezer en schraap met een vork de bevroren laag los. Bewaar 1 nacht in de vriezer. Ook de sinaasappelroom heeft tijd nodig om op te stijven. De meringue heeft een paar uur nodig om te drogen in de oven – ook dit kan een dag vooraf.
  • De gele en rode bietensalade kunt u voorbereiden door de rode biet vast te koken en de gele te roosteren – dit duurt voor beide 90 minuten.
  • De gekonfijte ui voor de kalfsfricandeau kunt u al voorbereiden.
  • De bloemkoolrôti kunt u voorbereiden door de bloemkool kort voor te garen in de oven. De saus en crème kunt u een dag vooraf maken en zacht verwarmen voor serveren.
  • Het schillen van de topinambour bij de hertenbiefstuk is ’n klusje – u kunt dit alvast doen en de puree goed vooraf maken en zacht verwarmen voor serveren.
  • Stoofperen kunt u goed vooraf maken – de smaken trekken dan zelfs extra goed in! Meng ook de mascarpone vast en roer goed door voor u het dessert afmaakt.