LINDENHOFF x CAFÉ PARLOTTE
Deze Kerst brengen wij Parlotte bij jou thuis. Een tafel vol sjiek comfort food met mooie smaken en texturen. Chef Maarten Pinxteren van Café Parlotte heeft voor jullie een 3-gangen kerstdiner samengesteld! Niet moeilijk – maar wel bijzonder! Exclusieve gerechten die ook op de kaart bij café Parlotte staan. Dat is pas écht kerst aan tafel, als in een restaurant!
KAASPLATEAU PARLOTTE
COMTÉ, MORBIER, TALLEGIO, BEAUFORT
“Dit zijn mijn favorieten om te serveren op de kersttafel – “
Maak het kerstdiner compleet en bestel naast het 3-gangen diner ook het kaasplateau met de favorieten van Chef Maarten!

“Parlotte betekent kletsen; over het alledaagse en over het leven. Over wat ons boeit en wat ons iets doet, over eten, over wijn. Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte. “
– Chef Maarten


LINDENHOFF x CAFÉ PARLOTTE
WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?
De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.
X
|
LINDENHOFF
CAFÉ PARLOTTE
|
LANGZAAM GEGAARDE BAAMBRUGS BIG
MET RADICCHIO TARDIVA, POMPOEN CRÈME, GEBAKKEN PADDENSTOELEN, KAPPERTJES, GROENE KRUIDEN EN PISTACHE
“Het is een fijn winters gerecht met mooie kleurencombinaties, die perfect op de kersttafel staat en snel op tafel omdat het Baambrugs big al langzaam voor je is voorgegaard door de Lindenhoff slagers”.
INSPIRATIE UIT SICILIË
De inspiratie voor dit gerecht komt uit Sicilië – Ik zat daar te eten in een oud treinstation tussen Corleone en Palermo. Ik kreeg een heerlijke pasta met pompoen, varkensworst en pistache. De smaakcombinatie heb ik laten terugkomen in dit fijne (kerst)voorgerecht. Dit combinaties van ingrediënten in dit gerecht zijn gewoon goed: het zachte van de pompoencrème, het bitter van de radicchio met het vettige van het Baambrugs big. Ik hou van boerengerechten. Dat is comfortfood. Al dat gepriegel vind ik niks. Eten moet gewoon lekker zijn.
X
|
LINDENHOFF
CAFÉ PARLOTTE
|
GEVULDE KWARTEL MET KALF EN MAJORAAN
UMBRIË LINZEN, WORTEL, SELDERIJ IN BOUILLON
“Parlotte serveert graag comfortfood. Ik maak waar ik zelf zin in heb om te eten, wat je thuis wilt eten. Daarom heb ik dit gerecht voor het kerstmenu geselecteerd en hebben de slagers de kwartel alvast voor jullie gevuld en voorgegaard“
KLASSIEK FEESTELIJK ZONDER GEDOE!
Dit gerecht past heel goed bij een feestelijk kerstdiner – gevulde gevogelte is altijd een succes tijdens Kerst. Klassiek en perfect te serveren per persoon en geen gedoe met een hele kalkoen aan tafel. Het grote voordeel van dit kerstmenu? De kwartel is al door de slagers voor u voorbereid en hoeft alleen nog nog bruin te worden gebakken en even in de oven. Dit gerecht staat bij Parlotte op de kaart; kwartel gevuld met kruiden en kalfsworst met gerookte paprikapoeder en piment d’espelette. De vulling voor de kwartel geeft de kwartel body en kracht – precies wat een hoofdgerecht met Kerst nodig heeft!
X
|
LINDENHOFF
CAFÉ PARLOTTE
|
TAARTJE VAN GEKARAMELISEERD APPELTJES
MET FRANGIPANE EN CRÈME CRU
“Dit is gewoon op en top comfortfood. Dit gerecht is gewoon lekker. Niet te zoet en een en al Kerst!” – Chef Maarten
EEN KLASSIEKE COMBINATIE
Geinspireerd op de eenpersoons Tarte Tatin taartjes van sterrenchef Paul Bocuse – een klassieke combinatie tarte tatin met creme fraiche. Onze versie is winterse comfort food. De appel wordt gevuld met de frangipane – die al voor jullie wordt gemaakt door de chefs van Parlotte met de verse eieren van Lindenhoff. De appel kookt heerlijk gaar in de karamel – die ook al voor jullie wordt gemaakt in de keuken van Parlotte. En wie wil er geen goede lepel crème crue van Lindenhoff. Verrukkelijk! Met dit dessert heb jij genoeg tijd om ook gezellig aan tafel te zitten en te kletsen – Proost!
X
|
LINDENHOFF
CAFÉ PARLOTTE
|
KAASPLATEAU PARLOTTE
COMTÉ, MORBIER, TALLEGIO, BEAUFORT
“Dit zijn mijn favorieten om te serveren op de kersttafel – “
HARDE KAZEN
Een mooi diner sluit je af met een goed kaasplateau! Ik hou van harde kazen. Het liefst bergkazen en kaas gemaakt van koeienmelk. Mooie smaken waar je samen met de familie na het diner van kunt genieten!
Maak het kerstdiner compleet en bestel naast het 3-gangen diner ook het kaasplateau met de favorieten van Chef Maarten!
La parlotte donne soif – Van kletsen krijg je dorst
– Chef Maarten


CHEF MAARTEN PINXTEREN
CAFÉ PARLOTTE
X
|
LINDENHOFF
CAFÉ PARLOTTE
|
DOORGROEIEN NAAR HET KEUKENTEAM
Mijn eerste baantje op de middelbare school was in café Welling van mijn stiefvader om daar schoon te maken. Daarna werd mijn stiefvader eigenaar van het restaurant Vertigo in het paviljoen in het Vondelpark, daar begon ik op 17e als afwasser in de keuken en kreeg ik de kans om door te groeien naar het keukenteam. Het was een echt sterrenteam waar ik enorm veel heb geleerd – ik stond daar naast Iwan Driessen van Rijsel en Geert Burema van Merkelbach.
STUDEREN EN REIZEN
Op dit moment was het nog niet mijn plan om in de keuken te staan – eigenlijk wilde ik gaan studeren. Daardoor ben ik eerst nog gaan reizen en heb ik in Portugal en in New York gewoond en daar ook meer in de keuken gestaan om meer te leren over het vak! Daardoor is het écht mijn vak geworden – Ik hou ervan om dingen te creëren. Met je handen te werken. Om elke dag dynamisch bezig te zijn en mooie gerechten voor mensen te bedenken om hun te laten genieten. Terug in Amsterdam ben ik meteen als chef aan de slag gegaan!
MAARTEN EN LINDENHOFF
“30 jaar geleden kwam ik in contact met Lindenhoff toen Ben te Voortwis nog de zaak runde. Lindenhoff deed toen nog alleen lammeren en eieren. In de keuken waar ik werkte kwam Ben binnenlopen met een lam over zijn schouder en tray eieren in zijn hand. Dat is nog steeds het iconische beeld die ik van Lindenhoff heb. Lindenhoff heeft een mooie uitgebreide selectie van producten van uitstekende kwaliteit. Mooie producten uit Frankrijk zoals waterkers en al het moois uit Italië dat vind je niet zomaar ergens. Ik ben een kind aan huis door de jaren heen. Ik kom graag langs om in de koelkasten te duiken, samen met groenteboer Olaf door de cellen te lopen en volop ideeën te krijgen voor nieuwe gerechten!
“Ik ben dol op Kerst, een periode waar ik naar uit kijk. Natuurlijk zeg ik altijd dat ik met Kerst niet achter de potten en pannen wil staan. Maar toch eindig ik altijd in de keuken. Stiekem vind ik dat heel leuk. Lekker met z’n allen in de keuken en daarna met de hele familie aan tafel !“
– Chef Maarten
DE FAVORIETEN VAN DE CHEF
Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.
LINDENHOFF x CAFÉ PARLOTTE
WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?
De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.