Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Tuinderij Vennenhof

Maak kennis met Peter en Dianca
Die de lekkerste Hollandse aardbeien
telen in de buitenlucht!

TUINDERIJ VENNENHOF

We zien graag met eigen ogen hoe onze authentieke producten tot stand komen. Daarom gingen we langs bij onze aardbeien teler De Vennenhof in Sint-Michielsgestel, Noord Brabant. Op de tuinderij staan duurzaamheid en smaak voorop. “Ik heb geen groot bedrijf, ik moet me onderscheiden in kwaliteit.”

IN DE BUITENLUCHT GETEELD

De aardbeien worden in de buitenlucht geteeld op stellingen en in de volle grond. Peter: “deels vinden we het jammer dat we niet alles in de volle grond meer telen, maar aangezien de plukkers bij de stellingen staand kunnen oogsten zijn deze voor hen een stuk prettiger. Wel proberen we ook in de stellingen de kennis en elementen van de vollegrondsteelt zo veel mogelijk te gebruiken.”

DE GROND BEPAALD DE SMAAK

De kwaliteit van aardbeien wordt bepaald door de grond waarop ze groeien. De mineralenbalans en het bodemleven zijn erg belangrijk voor de geur, smaak en kleur van de aardbeien. Een actief bodemleven is lastiger te bereiken in de stellingteelt, maar niet onmogelijk. Zo voegt Peter gisten en bacteriën toe via een “infuus”. Chemische bestrijdingsmiddelen worden tot het absolute minimum beperkt.

DE SONSATION EN LAMBADA

Op de tuinderij telen Peter en Dianca aardbeien van het ras Sonsation en Lambada. Sonsations zijn stevige, glanzende aardbeien met een goede smaak en helderrode kleur. Lambada’s zijn wat zachter van structuur, maar buitengewoon aromatisch en smaakvol. Vrijwel dagelijks worden de rijpe aardbeien geoogst. De plukkers doen dit precies op het juiste moment voor de allerbeste smaak.

BESTUIVING DOOR BIJEN

De aardbeien krijgen alle tijd om ongestoord in de zon te rijpen. Voor de bestuiving van de aardbeienplanten worden er op De Vennenhof meerdere bijenvolken gehouden. De tuinderij heeft de omgeving op de bijen aangepast. Zo is er om de bijen te ondersteunen gezorgd voor veel goede stuifmeelbronnen in de buurt van de bijenkasten, waaronder een lindeboom.

Sonsation aardbeien

Sonsation aardbeien

Deze stevige, glanzende aardbeien worden op stellingen geteeld en zijn lekker sappig, met een goede smaak en helderrode kleur.

Ja, deze wil ik proeven
Lambada aardbeien

Lambada aardbeien

Deze stevige, glanzende aardbeien worden op stellingen geteeld en zijn lekker sappig, met een goede smaak en helderrode kleur.

Dat klinkt goed

EIGEN AARDBEIENPLANTEN

Peter kweekt zijn eigen aardbeienplanten door ieder jaar de uitlopers van hun planten te stekken. Deze gaan na een paar maanden de koelcel in, waar ze bewaard worden op -1,5 c. Op die manier wordt de groei van de plantjes vertraagd. In het voorjaar worden de plantjes in de stellingen geplant, waarna het zo’n 8 weken duurt voordat er geplukt kan worden. Door de nieuwe plantjes op verschillende momenten te planten kunnen er het hele seizoen lang perfect rijpe aardbeien worden geplukt.