Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Het geheim van de boerderij: vis van Jan Veerman

Naast mooi vlees genieten wij bij een diner ook van verse vis, daarom werken we samen met Jan Veerman. Maak kennis met Veerman, onze visleverancier: ooit is Jan Veerman begonnen op zolderkamer en een handkar maar nu is dit ambachtelijk familie bedrijf na ruim 25 jaar uitgegroeid tot een professioneel visleverancier, gespecialiseerd in het leveren van verse vis, schaal- en schelpdieren en gerookte vis. Kwaliteit, duurzaamheid en service staan bij hoog in het vaandel bij Veerman. Dagelijks kopen zij de dagverse vis rechtstreeks in bij de meest toonaangevende visveilingen van Europa. Bovendien werken ze nauw samen met leveranciers die bekwaam omgaan met de visstanden.

DUURZAAM VISSEN

Al eeuwenlang vangen mensen vissen om deze zelf op te eten en te verhandelen. Dan moeten we er ook voor zorgen dat er over honderd jaar nog steeds gevist kan worden. Dat kan als er op een duurzame manier gevist wordt, zodat de generatie die na ons komen er geen schade van ondervinden. Er zijn natuurlijk al een hele hoop regels waar een visserschip aan moet voldoen, zo mag er maar een bepaald motorvermogen zijn, mag het schip niet langer dan een bepaalde lengte zijn en zijn er overal vergunningen voor nodig.

EUROPESE ZEEËN

Ook zijn er voorwaarden gesteld aan de maaswijdtes van de netten (dit zijn de gaten in het net) en de grootte van de netten moet eveneens aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vissers moeten leven van de zee en dus zorgen ze er goed voor. Een visser is er bij gebaat als hij de zee en zijn natuur goed behandeld. Anders is er binnen niet al te lange tijd geen werk meer voor hem. In de onze webwinkel bieden we uitsluitend vis aan van het seizoen uit Europese zeeën, die op een verantwoordelijke manier wordt gevangen.

GESCHIEDENIS VEERMAN

Ooit is Jan Veerman begonnen op zijn zolderkamer met een handkar maar nu is dit ambachtelijke familiebedrijf na ruim 25 jaar uitgegroeid tot een professioneel visleverancier, waarbij kwaliteit, duurzaamheid en service hoog in het vaandel staat. Bovendien werkt Jan Veerman nauw samen met leveranciers die bekwaam omgaan met de visstanden. In de webwinkel zullen we uitsluitend vis aanbieden van het seizoen uit Europese zeeën, die op een verantwoordelijke manier wordt gevangen. Uw verse zalmfilet, tarbotine en sliptongen worden door deskundige gefileerd, geproportioneerd, vacuüm verpakt, gestript en geschubd.

Assortiment vis

Visleverancier Jan Veerman maakt voor ons een prachtige selectie van seizoensvissen die op een duurzame manier zijn gevangen in Europese wateren. In onze webwinkel kunt u dan ook terecht voor prachtige prachtige vissoorten – vers en gerookt, schaal- en schelpdieren en zeewier van onze ambachtelijke vispartner Jan Veerman. De vis is exclusief verkrijgbaar in de webwinkel (en dus niet in onze boerderijwinkel – komt u langs en wilt u graag vis meenemen? Bestel dan de dag voor uw bezoek de vis in de webwinkel. Dan zorgen wij ervoor dat deze gekoeld voor u klaarligt in de Marché en kunt u uw andere boodschappen doen.